Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Nederlands Nederlands
Uw winkelwagen is leeg!

NIEUWS

Op 12 april verschijnen er weer vier nieuwe delen in de succesvolle serie The Golden Years Of Dutch Pop Music.

Ditmaal zijn het twee ‘single-artist’ delen en twee compilaties.

Drukwerk
Met hun Amsterdamse nederblues is de band Drukwerk begin jaren 80 een graag geziene gast op demonstraties en manifestaties in Amsterdam. Hun eerste single Ik Verveel Me Zo brengen ze nog in eigen beheer uit, maar nadat deze single dankzij radio-dj Frits Spits zijn weg vindt naar de ether tekent de band al snel een contract bij platenmaatschappij EMI. De single wordt opnieuw opgenomen en vanaf dat moment volgt er een rij aan hits, waaronder Je Loog Tegen Mij, Papa, Schijn Een Lichtje Op Mij en natuurlijk Hé Amsterdam. Alle singles en B-kanten van 1979 tot en met 1987 zijn op dit Golden Years-deel te vinden.

New Adventures
De uit Winschoten afkomstige band New Adventures begon tegen het eind van de seventies als een new wave band, maar ontwikkelde zich gaandeweg steeds meer als bluesrock formatie. Hun single Come On, een cover van Chuck Berry, was hun eerste Top 40 hit. Hierna volgden nog meer Top 40 en Tipparade singles. Naast de New Adventures singles zijn ook de singles die leden Peter Bootsman en Harry de Winter maakten (onder de namen Tuney Tunes en New Legend) terug te vinden op deze verzamelaar.

Eighties Nuggets
Na de eerdere Nuggets delen, waarin de jaren 60 en 70 centraal stonden, is het nu de beurt aan de jaren 80. Een periode waarin veel alternatieve bands de aandacht op zich wisten te vestigen dankzij onder meer Vara’s Verrukkelijke Vijftien op Hilversum 3 en het snelgroeiende aantal poppodia door het hele land. Op deze Eighties Nuggets zijn onder meer singles terug te vinden van The Kick, Urban Heroes, Weekend At Waikiki, The Visitor, Eton Crop, The Thought en de allereerste Grote Prijs Van Nederland winnaars Neel, maar ook minder bekend werk van gevestigde namen als Barry Hay, Bertus Borgers en George Kooymans.

Indo Rock
Het genre dat voor het eerst de rock ‘n’ roll naar Nederland bracht mocht natuurlijk niet ontbreken in deze serie. De indo rock was de eerste blauwdruk voor wat in de sixties een zeer levendige Nederlandse muziekscene zou worden. Natuurlijk ontbreken vaandeldragers The Tielman Brothers en The Blue Diamonds niet. Maar deze verzamelaar nog veel verder de diepte in met singles van onder meer Black Dynamites, The Hurricane Rollers, The Hap Cats, The Javelins, Mingus met de Rockin’ Blacks, The Fire Devils en The Entertainers.

De serie The Golden Years Of Dutch Pop Music startte een kleine 5 jaar geleden. Inmiddels is de serie met 74 delen uitgegroeid tot het meest complete overzicht van de Nederlandse popmuziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Elk deel bevat 2 CD’s met daarop de A- en B-kanten van de desbetreffende artiest in chronologische volgorde. Daarnaast verschenen er ook een aantal verzamelalbums en een live album, opgenomen tijdens het Golden Years Of Dutch Pop Music event in 2018.

Er zijn geen producten in deze categorie.